Burger de năut picant
Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.
Număr persoane
Mediu
Proces
Se amestecă ketchupul, sosul de soia și harissa până se omogenizează și se pun deoparte.
Se macină fin fulgii de ovăz și alunele într-un blender și se pun într-un bol. Scurge apa din năut. Se pun în blender ceapa, năutul și usturoiul, se mixează și se adaugă la fulgii de ovăz. Se adaugă restul ingredientelor și se frământă totul bine. Se asezonează cu sare și piper.
Formează două chifteluțe de dimensiuni egale și prăjește-le în ulei de măsline la foc mediu timp de aproximativ 3 minute, până când devin crocante pe ambele părți. Așază apoi feliile de cașcaval pe chiftele, pune capacul la tigaie și lasă feliile să se topească (alternativ, lasă-le să se topească în cuptor).
Se taie ceapa și roșiile în felii. Se deschid chiflele pentru burger, se așază ruccola pe jumătatea inferioară a chiflelor, apoi se așază deasupra chifteaua, roșiile, ceapa și sosul pentru burger. Taie ardeiul iute în inele fine și adaugă-l în sos, după gust.
Pune a doua jumătate de chiflă pe burger și savurează.
Ingrediente
Număr persoane