Calzone de ciuperci cu cimbru proaspăt
Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.
Număr persoane
Mediu
Proces
Se pune făina într-un castron și se fărâmițează drojdia. Se adaugă sarea și se amestecă totul. Se adaugă apa și uleiul de măsline și se frământă bine timp de 5 minute. Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră, până când aluatul își dublează aproximativ dimensiunea.
Se curăță ciupercile, se taie căpățânile în felii subțiri, se toacă mărunt tulpinile și se sotează ambele în ulei de măsline la foc mediu.
Se taie ceapa verde în inele fine, usturoiul se taie mărunt și se adaugă la ciuperci. După ce s-a scurs apa din ciuperci, se adaugă cașcavalul ras și cimbrul și se condimentează cu sare și piper.
Se întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină (diametru de aproximativ 30 cm). Se întinde amestecul de ciuperci pe jumătatea de jos, lăsând o margine
de 2 cm pentru a sigila. Se îndoaie jumătatea de sus, se presează bine marginea aluatului cu mâinile și se unge suprafața cu puțin ulei. Apoi se coace în cuptorul cu convecție preîncălzit la 200°C timp de aprox. 15 minute. Calzonele este gata atunci când aluatul este auriu.
Ingrediente
Număr persoane