Caserolă de conopidă cu cremă de avocado
Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.
Număr persoane
Mediu
Proces
Pentru caserolă, se împarte conopida în buchețele mici, se spală bine în apă limpede și apoi se fierbe la abur timp de aproximativ 13 minute cu capacul închis și la foc mediu, adăugând 100 ml de apă și un vârf de cuțit de sare.
Tofu și ceapa se taie mărunt, se prăjesc în ulei de măsline până devin crocante și apoi se pun deoparte. Se amestecă sucul de legume și crema de brânză până când nu mai sunt cocoloașe.
Se taie arpagic în rulouri fine și se adaugă în suc împreună cu cașcavalul vegan ras, nucșoară și câte un vârf de cuțit de sare și piper. Se pune conopida gata pregătită într-o tavă de copt și se amestecă cu amestecul de tofu și ceapă și cu sucul de legume.
Apoi, se coace timp de aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 200 °C, căldură superioară și inferioară.
Pentru cremă, se taie avocado în două, se îndepărtează sâmburii,
se scoate pulpa cu un cuțit și se pune într-un vas de blender. Se adaugă sucul de lămâie, usturoiul, muștarul, busuiocul (cu tot cu tulpină), băutura de ovăz, uleiul de măsline și câte un vârf de cuțit de sare și piper și se amestecă până se obține o cremă omogenă. Se toacă mărunt nucile și apoi se încorporează în cremă.
Servește conopida și crema împreună.
Ingrediente
Număr persoane