Caserolă de paste cu legume colorate
Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.
Număr persoane
Mediu
Proces
Se fierb pastele în suficientă apă sărată până când sunt al dente, se scurg și se clătesc.
Preîncălzește cuptorul la 180 °C, căldură superioară și inferioară.
Se curăță ceapa și usturoiul și se taie în cuburi mici. Spală și taie în patru sau în cubulețe roșiile cocktail și dovleceii.
Se curăță ardeii de pieliță, se scot semințele, se curăță și se taie în cuburi mici. Se toacă măslinele un pic mai mărunt. Se aduce la fierbere sucul de legume cu jumătate din ceapa tăiată cubulețe și apoi se amestecă foarte fin cu jumătate din ardeii tăiați cubulețe pentru a obține un sos.
Se amestecă cu un strop generos de ulei de măsline și se asezonează cu sare, piper cayenne și un pic de suc de lămâie.
În puțin ulei de măsline și într-o tigaie încinsă, se călește restul de ceapă, usturoiul și dovleceii timp de 3 minute. În cele din urmă, se adaugă restul de ardei tăiați în cubulețe, roșiile de cocktail tăiate în patru și măslinele tocate și se amestecă scurt. Se condimentează cu piper, sare și nucșoară.
Se spală busuiocul sau oregano, se curăță, se usucă, se taie în fâșii subțiri și se pune într-un castron împreună cu pastele și sosul de ardei și se amestecă.
Se unge o tavă de copt cu puțin ulei de măsline și se umple cu amestecul de legume și paste. Se presară caserola cu cașcaval vegan ras și se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când se rumenește.
Ingrediente
Număr persoane