Chifle cu humus de ardei
Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.
Număr persoane
Mediu
Proces
Pentru hummus, se încălzește în prealabil cuptorul la 200 °C căldură superioară și inferioară sau la 180 °C în cuptorul cu convecție. Se spală ardeii, se scurg, se îndepărtează miezul și semințele și se taie ardeiul în bucăți
late. Se așază cu partea cu pielea în sus pe o tavă de copt și se prăjesc în cuptor (centru) timp de 8-10 minute, până când pielea începe să se deschidă și să se rumenească. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească.
Între timp, se strecoară năutul printr-o sită și se lasă la scurs. Se curăță usturoiul de coajă și se taie mărunt. Se stoarce sucul de lămâie. Se pasează năutul, usturoiul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, piureul de susan, chimenul și boiaua într-un chopper sau într-un robot de bucătărie dotat cu o lamă până când se formează un amestec mărunt.
Se adaugă ardeiul copt și se mixează la viteză mare până când se formează o cremă fină. Dacă este necesar, se adaugă câte o lingură de apă până când humusul are consistența dorită. La final, se condimentează cu sare și piper.
Se pune humusul deoparte până când este gata de utilizare. Resturile pot fi păstrate în frigider, într-un recipient ermetic, timp de 4-5 zile.
Se prăjesc chiflele dacă este necesar, se taie în două și se întinde pe fiecare jumătate
1 linguriță plină de humus. Se spală și se scurg ardeii și castraveții și se taie ardeii în inele de aproximativ 0,5 cm grosime.
Îndepărtează miezul. Se taie castravetele în felii de 0,5 cm grosime.
Se așază legumele și feliile de cașcaval pe jumătățile inferioare ale chiflelor și se pun jumătățile superioare deasupra.
Ingrediente
Număr persoane