Cremă de afine cu miez de caramel
Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.
Număr persoane
Uşor
Proces
Pentru cremă, se sortează afinele, se spală și se scurg. Se lasă fructele de pădure congelate să se dezghețe. Se amestecă crema de brânză cu iaurtul de soia, siropul de agave sau siropul de arțar și păstaia de vanilie măcinată sau pulpa de vanilie până la omogenizare. Se spală lămâia în apă fierbinte, se lasă la uscat, se rade coaja și se încorporează în cremă.
Se iau 3 linguri de afine pentru topping și se pun deoparte. Se pasează fin fructele de pădure rămase cu jumătate din cremă. Se pun ambele creme la frigider până când sunt gata de utilizare.
Pentru caramel, se prăjește amestecul de semințe și fulgii de ovăz într-o cratiță mică, fără ulei, până când devine auriu pe toate părțile. Se reduce temperatura – oala nu trebuie să mai fie prea fierbinte – apoi se adaugă sarea și zahărul și se amestecă imediat cu o lingură de lemn.
Imediat ce zahărul s-a dizolvat, se ia cratița de pe foc, se adaugă siropul de agave sau siropul de arțar, se amestecă din nou și se nivelează amestecul pe o farfurie tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să se răcească câteva minute și apoi se fărâmițează între degete.
Se așază cele două creme și amarantul umflat în 2 pahare, începând cu crema ușoară, apoi 2 linguri de amarant umflat, urmate de crema de afine. Apoi încă un strat de amarant pufos și se termină cu ambele creme într-un singur strat. Se decorează cu fructele de pădure rezervate și cu caramel.
Ingrediente
Număr persoane