Cremă de mere cu muesli crocant de casă

Autor rețetă: Alexander Flohr

Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.

Număr persoane

-
2 persoane
+
Dificultate
Mediu
Durata

Proces

Se preîncălzește cuptorul la 150 °C, cuptor cu convecție (170 °C căldură superioară și inferioară).

Se toacă mărunt migdalele și se amestecă cu fulgii de ovăz, zahărul vanilat, scorțișoara și un vârf de cuțit de sare.

Se adaugă uleiul și siropul de arțar, se amestecă bine și se întinde pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se prăjesc în cuptor (centru) timp de 25 de minute, până când amestecul de fulgi capătă o culoare brună ca de alune. Se amestecă de 1 dată între timp.

Când a trecut timpul de coacere, se scoate din cuptor, se zdrobesc chipsurile de mere cu degetele dacă este necesar și se încorporează, apoi se lasă muesli-ul să se răcească în tavă. Se toarnă muesli-ul crocant răcit într-un borcan cu capac de fier sau cu filet sau într-o cutie ermetică.

Se păstrează timp de 3-4 luni dacă este depozitat într-un loc răcoros și uscat (de exemplu, în dulapul din bucătărie sau în cămară).

Pentru cremă, se amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Se împarte crema în 4 boluri sau pahare de desert și se pun deasupra aprox. 3 linguri de muesli crocant pentru fiecare porție. Se decorează cu fructe proaspete dacă se dorește și se servește.

Ingrediente

Număr persoane

-
2
+

Alte rețete

Nu am găsit rețete pentru tine.

Mai mult