Crêpes cu sos de cireșe și chia
Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.
Număr persoane
Mediu
Proces
Cu o oră înainte: Decongelează cireșele. Se taie în două păstaia de vanilie și se răzuiește pulpa. Se amestecă pulpa de vanilie, siropul de arțar și semințele de chia cu cireșele și se lasă deoparte până la servire. Acest lucru poate fi făcut și cu o seară înainte.
Apoi se lasă sosul de vișine la dospit în frigider, acoperit.
Pentru clătite, se amestecă într-un castron făina, semințele de chia, zahărul vanilat și sarea. Se adaugă băutura de migdale, sucul de portocale și uleiul și se bate până se omogenizează.
Se lasă la înmuiat timp de 5 minute. Apoi se amestecă cu praful de copt.
Se încinge o tigaie, se unge cu un pic de ulei și se toarnă 1 lingură de aluat pentru fiecare clătită. Se întinde aluatul subțire în tigaie pentru a forma o clătită cu diametrul de aproximativ 25-30 cm și se prăjește timp de 1-2 minute la foc mediu, până când clătita se desprinde singură de la bază. Apoi se întoarce și se prăjește timp de 1 minut pe cealaltă parte. Se fac 6 clătite în acest fel. Așază clătitele terminate pe o farfurie. Dacă este necesar, se țin la cald în cuptor la 50 °C sau se acoperă cu o cârpă.
Se amestecă sosul proaspăt cu siropul de arțar și se lasă deoparte până la servire.
Se ung 3 clătite de persoană cu puțin brânză de vaci, se rulează, se așază clătitele una lângă alta pe o farfurie și se toarnă ¼ din sosul de cireșe. Se servește imediat.
Ingrediente
Număr persoane