Dovleac spaghetti la cuptor cu umplutură de semințe de floarea-soarelui

Autor rețetă: Alexander Flohr

Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.

Număr persoane

-
2 persoane
+
Dificultate
Mediu
Durata

Proces

Se taie dovleacul în două, se scot semințele și se unge interiorul cu puțin ulei de măsline. Se condimentează cu un vârf de cuțit de zahăr, se așază pe o tavă de copt și se coace timp de 30 de minute la 180 °C, la căldură superioară și inferioară.

Între timp, prăjește semințele de floarea-soarelui într-o tigaie, fără a adăuga grăsime, până se rumenesc ușor. Apoi, se scot din tigaie și se pun deoparte.

Se taie roșiile uscate în fâșii subțiri, se taie mărunt ceapa și usturoiul și se prăjesc în ulei de măsline.

Se taie roșiile cubulețe și se prăjesc timp de aproximativ 2 minute, apoi se adaugă pasta de roșii și se prăjesc încă 2 minute. Se adaugă oțet balsamic și se lasă să scadă.

Se adaugă semințele de floarea-soarelui, apa, zahărul, oregano, sarea și piperul și se fierbe la foc mic timp de 5 minute.

Apoi, se adaugă aproximativ ¾ din sosul ras, după care se condimentează din nou cu sare și piper.

După ce s-a copt timp de 30 de minute, se umple dovleacul cu amestecul de legume obținut, precum și cu restul de cașcaval vegan ras. Se coace pentru încă 20 de minute.

Ingrediente

Număr persoane

-
2
+

Alte rețete

Nu am găsit rețete pentru tine.

Mai mult