Gyros la farfurie cu tzatziki și cartofi prăjiți
Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.
Număr persoane
Mediu
Proces
Se amestecă praful de seitan cu sare, piper, oregano, măghiran, cimbru, boia de ardei și fulgi de drojdie. Separat, se amestecă apa, sosul de soia, sosul Worcester și muștarul. Acum se mixează cele două și se amestecă/se frământă până se obține un aluat. Se fierbe acesta timp de aproximativ 30 de minute în apă clocotită cu sare.
Se taie castravetele în două pe lungime, se îndepărtează miezul cu o lingură și se rade fin pulpa cu o răzătoare de bucătărie. Se așază fâșiile de castraveți într-un bol cu un vârf mare de sare și se lasă la infuzat timp de aproximativ 10 minute.
Se amestecă crema de brânză cu uleiul de măsline și sucul de lămâie până se omogenizează, se zdrobește usturoiul și se asezonează cu sare și piper.
Se strecoară apa din fâșiile de castraveți și apoi se încorporează în sosul proaspăt. Se decorează cu câteva picături de ulei de
măsline și cu felii de castravete, dacă se dorește.
Prepară cartofii prăjiți în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
Se taie aluatul de seitan în fâșii fine, se taie ceapa în cubulețe fine și se prăjesc amândouă împreună în ulei de măsline până devin crocante.
Se taie mărunt salata, se aranjează totul împreună și se stropește cu zeama de lămâie.
Ingrediente
Număr persoane