Lasagna de varză de Bruxelles cu cremă de caju
Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.
Număr persoane
Greu
Proces
Se pune la înmuiat caju în multă apă limpede timp de cel puțin 1 oră.
Se îndepărtează tulpina și frunzele exterioare de la varza de Bruxelles. Se taie varza de Bruxelles și roșiile în felii subțiri și se prăjesc împreună cu ceapa verde în ulei de măsline, adăugând un vârf de cuțit de sare, până devin crocante. Când varza de Bruxelles este ușor rumenită, se adaugă siropul de agave, se amestecă o dată și se pune deoparte.
Se varsă apa de pe caju, se clătesc bine sâmburii și se amestecă într-un blender împreună cu apă, sucul de lămâie, nucșoara și câte un vârf de cuțit de sare și piper până la omogenizare. Se toarnă sosul rezultat într-o cratiță, se amestecă cu vegeta și guma de roșcove și se aduce la fierbere. Când sosul a ajuns la punctul de fierbere, se ia de pe foc și se amestecă încă un minut.
Acum, într-o tavă de copt, se acoperă fundul cu sos și fac straturi, după cum urmează: un strat de foi de lasagna, varză de Bruxelles, sos, foi, etc.. Se repetă până când se obțin 3 straturi cu umplutură de varză de Bruxelles. Se așază lasagna deasupra ultimului strat de varză de Bruxelles. Se acoperă cu restul de sos și se întinde deasupra cașcavalul vegan ras.
Se acoperă caserola cu un capac adecvat sau cu folie de aluminiu și se coace timp de 35 de minute la cuptorul cu convecție la 180 °C, pe raftul din mijloc. După 20 de minute, se scoate capacul pentru ca lasagna să se mai rumenească puțin.
Ingrediente
Număr persoane