Nuggets cu cartofi Wedges și sos
Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.
Număr persoane
Mediu
Proces
Preîncălzește cuptorul la 200 °C, căldură superioară și inferioară. Pentru wedges spală bine cartofii cu tot cu coajă și taie-i în sferturi pe lungime.
Într-un castron mare, amestecă uleiul și condimentele (cu excepția sării) cu un tel sau o furculiță. Adaugă cățeii de usturoi curățați de coajă și amestecă-i în ulei. Adaugă bucățile de cartofi în castron și amestecă bine, astfel încât toate bucățile de cartofi să fie condimentate în mod egal.
Se tapetează două tăvi de copt cu hârtie de copt și se întind pe ele cartofii wedges. Se presară uniform cu sare pe felii. Pune tăvile în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute. Întoarce cartofii wedges și lasă-i încă 5-10 minute la cuptor, până când capătă o culoare frumoasă și sunt gătiți.
Pentru nuggets, se curăță și se taie ceapa, se prăjește în puțin ulei câteva minute și se lasă să se răcească. Scurge năutul și păstrează zeama.
Se macină năutul împreună cu ceapa, fulgii de ovăz, cățeii de usturoi și 50 g de fulgi de porumb într-un blender puternic. Se adaugă muștarul și condimentele. Pune amestecul într-un castron și lasă-l la frigider pentru 10-15 minute, astfel se va amesteca foarte bine.
Pentru pesmet, zdrobește restul de 100 g de fulgi de porumb într-un castron și toarnă laptele de ovăz într-un alt castron.
Se modelează amestecul de năut răcit în chifteluțe și se trece mai întâi prin laptele de ovăz și apoi prin fulgii de porumb zdrobiți.
Se coace timp de 20 de minute în cuptor la 180 °C cu căldură superioară și inferioară sau se prăjește într-o tigaie cu mult ulei de floarea-soarelui sau de cocos timp de cel puțin 4 minute pe fiecare parte. Pentru sos, se zdrobește usturoiul în crema proaspătă de brânză vegană și se amestecă. Se condimentează cu sare și piper.
Ingrediente
Număr persoane