Tartă de mere pufoasă cu sweet chili și curmale
Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.
Număr persoane
Mediu
Proces
Se întinde foietajul pe o tavă de copt. Se amestecă crema de brânză cu băutura de ovăz și 2 linguri de ulei de măsline până se obține o cremă omogenă și apoi se adaugă condimentele de paste. Se lasă o margine de 1 cm lățime de jur împrejur.
Se curăță mărul de coajă, se taie pulpa în felii subțiri și se întind acestea peste cremă.
Se taie curmalele în fâșii fine, se amestecă cu sosul sweet chili și se întinde și pe tartă.
Se prăjesc puțin alunele într-o tigaie antiaderentă, fără a adăuga grăsime, se taie tofu în cubulețe și se prăjește în 2 linguri de ulei de măsline.
Se presară ambele pe tartă și se coace la 200 °C, căldură superioară și inferioară, timp de aprox. 15 minute.
Între timp, se taie ceapa verde în felii subțiri și se presară peste tartă înainte de servire. Se stropește din nou cu câteva picături de ulei de măsline și cu puțin piper proaspăt.
Ingrediente
Număr persoane