Burger de semințe de floarea-soarelui cu cartofi și maioneză de lime

Autor rețetă: Alexander Flohr

Orice lucru nou vine cu o mulțime de întrebări și nelămuriri. Aici vei găsi înspirație și resurse pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă, pe bază de plante.

Număr persoane

-
2 persoane
+
Dificultate
Greu
Durata

Proces

Prăjește semințele de floarea-soarelui într-o tigaie fără grăsime. Se taie în cubulețe ardeii copți și roșiile uscate și se amestecă împreună cu restul ingredientelor pentru chiftelele de burger într-un bol. Se condimentează bine cu sare și piper și se lasă deoparte.

Se curăță cartofii de coajă, se taie în felii și se toarnă peste ei o lingură de ulei de măsline și sare. Se amestecă bine, se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptor la 180 °C, căldură superioară și inferioară timp de aproximativ 25 de minute.

Formează patru chifteluțe de burger de dimensiuni egale din amestec și prăjește-le în ulei de măsline până devin crocante pe ambele părți. Ulterior se pune deasupra felia de cașcaval și se coace în cuptor cu convecție la 160° timp de aprox. 10 minute sau se pune capacul pe tavă și se lasă feliile să se topească încet.

Între timp, se taie mărunt roșiile cherry, măslinele și busuiocul și se încorporează în ketchup împreună cu uleiul de măsline și un vârf mare de cuțit de sare și piper.

Se amestecă crema de brânză vegană cu sare și piper, suc de lime și ulei de măsline până se obține o cremă omogenă.

Taie chiflele de burger și pune frunzele de salată deasupra, apoi chifteaua de burger, sosul de burger și roșiile. Pune capacul și ai terminat.

Ingrediente

Număr persoane

-
2
+

Alte rețete

Nu am găsit rețete pentru tine.

Mai mult